Мика Зайкова: Да работим за мечтата на народа

Три задачи постави доайенът пред депутатите

Мика Зайкова: Да работим за мечтата на народа | StandartNews.com

Нека работим за мечтата на този народ, за просперираща България, за достоен живот в държава, член на ЕС. Така доайенът на 46-ото НС Мика Зайкова (”Има такъв народ”) ориса новите депутати с първата си реч, давайки старт на парламента.

За втори път ми се пада честта като най-възрастен народен представител да открия Народното събрание, каза Зайкова. Това е привилегия не само на възраст и опит, много съм щастлива, че съм сред вас. Надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България, допълни тя. И направи анализ на резултатите от изборите и на приоритетите, които стоят през 46-ото НС.

Искам да споделя с вас поуките от резултатите на изборите. Нашият мъдър народ ни каза нещо много важно. Първо – народът ни каза, че не иска да живее повече така, че иска промяна.  Всички партии на промяната повишаха своя резултат. Народът им гласува сериозно доверие, подчерта Мика Зайкова.

Второ – народът не даде мнозинство на нито една партия. Народът каза – работете заедно. Мечтите трябва да се сбъднат, допълни любимката на хората.

Третото нещо, което народът каза с по-ниската избирателна активност, бе: да изборите са демократична процедура, но не ги ли прилагаме твърде често. Хайде да спрем с демократичните процедури и да се залавяме за работа. Нито ще е лесно, нито ще е бързо, но е възможно и това го показаха нашите колеги от правителството, което работи досега, категорична бе Зайкова.

"Вчера ЕК излезе с доклад по отношение на върховенството на закона и там много ясно каза, че в България са необходими реформи в съдебната власт. Необходимо е България да направи така, че главният прокурор в тази държава да бъде подсъден, да бъде контролиран и да бъде сменяем", заяви още Мика Зайкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай