Мая си призна: Сърби я за партия, прави я

Манолова със заявка за завръщане в политиката

Мая си призна: Сърби я за партия, прави я | StandartNews.com
  • Манолова тръгва на обиколка в страната

Мая Манолова си призна – сърби я за партия и ще я прави. С нея ще се яви на парламентарните избори догодина. Това се оказа голямата цел на малката седенка под прозорците на Бойко Борисов, която днес смути съботния покой на софиянци по обяд.

Манолова поиска оставката на кабинета и обяви, че нейната бъдеща структура ще стане първа политическа сила, защото щяла да бъде на гражданите.

Манолова извади на жълтите павета майките от „Системата ни убива”. Така на протеста се събраха стотина души. Бившата омбудсманка и острие на черната партия бе извадила бели пластмасови столове, които бяха разположени на безопасна дистанция от 2 метра.

„Предстои промяна, предстои смяна на караула. Има кой да поеме тази смяна – ние, обикновените граждани, които сме на този площад. Ние ще поемем смяната. Ние, гражданите, ще се превърнем в първата политическа сила на държавата“, каза Манолова.

Манолова получи рамо и от партията на Меглена Кунева, която отдавна остана зад борда на политическия живот у нас. Разбира се, митинга викаше в подкрепа на Румен Радевсе чуха и призиви за подкрепа към президента Румен Радев, чийто прозорци са от другата страна на ларгото – срещу тези на Борисов.

Междувременно и управляващите реагираха на протеста. „Много е трудно на всеки, който в момента се е заявил като опозиция, в момента да привлече общественото внимание. В сравнение с останалите страни нямаме притеснения за прозрачността при харчене на парите“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Социалният министър Деница Сачева също коментира действията на Манолова. По думите ѝ не за първи път бившият омбудсман гледа на политиката като на хазарт.

В края на митинга Манолова обяви, че тръгва на обиколка от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай