Марешки удари Радев за мутрите. Ядоса го

Най-добрият начин за контрол на честността на изборите е видеонаблюдението, к

Марешки удари Радев за мутрите. Ядоса го | StandartNews.com

Изкарахте мутрите на улицата и така прекратихте устрема на стотици хиляди български граждани, които се надяваха на промяна. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки на президента Румен Радев по време на консултациите за изборите на "Дондуков" 2.

Най-добрият начин за контрол на честността на изборите е видеонаблюдението, каза Марешки. Той нарече екзотична идеята българите в чужбина да гласуват по пощата.
Още 2018 г. ние казахме, че не машините и не пощите, а електронното гласуване ще решат проблема каза още зам.-председателят на НС.

Странно ми е, че никой не поставя въпроса за мажоритарни избори, заяви Марешки. И изрази недоумение защо консултациите са сега, а не преди половин година.

Некомпетентно е да се подпишеш под конституция, която не си чел. Вие го направихте, отвърна Радев. Слушах Ви с достатъчно самообладание, моля повече коментари за президентската институция да няма, ядоса се президентът.

Съжалявам, че така реагирате. Какво наложи да променяте датата на изборите, която определихте, попита Марешки и припомни, че в поканата си към партиите Радев е записал, че разговорът е за датата на изборите. 

Марешки предложи всички членове на секционни комисии преди деня на вота да се тестват за Ковид-19. Това би създало здравословна среда, каза лидерът на ВОЛЯ.

Вие и колегата Ви от другата страна (б.р. премиерът) разделяте хората, продължи Веселин Марешки. И ребром попита президента защо не е настоял пред Цветан Цветанов да обясни какви са били манипулациите на изборите, за които говори.

Не всеки има вашата физическа сила, отговори Радев.

Ако ще тропаме по масата, тогава ще Ви каза, че Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков", който обезличи институцията. Не казахте нищо срещу картела, един безсмислен, пропаднал мандат, заключи Веселин Марешки.
Пожелавам ви да се кандидатирате на следващите избори и да реализирате идеите си, каза Му Радев. И допълни: Вие с тази политика успешно сте се устремили извън парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай