Марешки нарече БСП "изверги"

Те го приканват да си излежи присъдата

Марешки нарече БСП "изверги" | StandartNews.com

Нов скандал се заформи между лидера на “Воля” Веселин Марешки и депутатите от БСП в пленарната зала.

Причината е, че Марешки настоя, че червените нямат право да му искат оставката, защото те самите докарали държавата до колапс няколко пъти. Това обаче възмути червените, които настояха той да отиде и да излежи присъдата си.

"Миналата седмица ми бе поискана оставката, нямаше да обърна внимание, ако не бях получил хиляди писма в подкрепа от българските граждани", каза Марешки.

Той разказа, че в някои от писмата граждани му напомнили историята, според която именно лидерът на БСП Корнелия Нинова е участвала в двете правителства на Симеон Саксобургготски и Иван Костов, като едва на 28 г. е била директор на "Техноимпекс"

"Всичко това ми е припомнено от българските граждани и то е част от БСП. Хора, които са издевателствали върху хората, докарали са ги до просешка тояга, не знам как да ги нарека, може би така, както ми подсказвате - изверги", каза още Марешки. Той изреди и Кристиан Вигенин, Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Георги Андреев и обясни, че те също били изгонени с камъни, а сега седели на предните банки на БСП в прламента и обещавали, че са лицата на промяната.

"Човек с присъди, човек, който нарушава закона, защото имате 200 аптеки по закона, в който пише, че може да имаш четири, човек, който е станал за смях пред целия народ, да ми дава оценки - това е свинщина от висок порядък", отвърна му червеният депутат Антон Кутев.

"Допуснахте от трибуната да се говорят клевети и то от един “народен преставител”, който е осъден на втора инстанция. Какво чакате? Да го изнесат с белезници?

Това ли чакате? Вместо да му направите забележка и да го накарате да си подаде оставката, за да не петни тази институция", обърна се пък депутатът Иван Иванов към Караянчева.

"Истината, колкото и да боли, няма значение от кого е казана. Аз пък искам вашата оставка", отвърна Марешки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай