Лозан Панов със сензация за ГЕРБ и ДПС

Те трябваше да бъдат поканени на преговори за правителство

Лозан Панов със сензация за ГЕРБ и ДПС | StandartNews.com

"ГЕРБ и ДПС трябваше да бъдат поканени на преговори за съставяне на правителство", заяви кандидатът за президент Лозан Панов в интервю пред Свободна Европа.

"ГЕРБ и ДПС са възможни варианти на коалиция. Има държави, в които този период, който в момента изживяваме, те са го изживели много преди това.

И въпреки това отново има изпълнителна власт - без значение дали е стабилна или не е стабилна, така или иначе това е в полза на всички ни", каза още той пред изданието.

Панов отчита като грешка това, че президентът Румен Радев не е посредничил за създаване на правителство. "Очевидно сигналите, които и сега се подават към ГЕРБ, те не признават този катарзис на г-н Борисов и елита на ГЕРБ, но пък смятам, че пътят за формирането на коалиция преминава през много разговори", допълва той.

По думите му когато в парламента има различни формации, е трябвало и ГЕРБ, и ДПС да бъдат поканени на разговори за съставяне на правителство в 46-ото Народно събрание: "Защо? Защото всеки един от тези играчи в политиката може да представи своите идеи и да намерят също така допирни точки. Те може да са малко, но те трябваше да бъдат намерени=

"Не бих приел подкрепа от никой, който се меси в съдебната система. Бих се насочил към свободните хора. Ставам обект на предложения и оферти... Хората, които гласуват за ГЕРБ, сами си решават какви политически послания ще изпратят техните лидери, самото достойнство на хората се накърнява. Не са стадо, което да се премести от една кошара в друга кошара", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай