Константинов каза трите пътя пред Радев

Трудно се организират избори в условия на коронавирус, смята той

Константинов каза трите пътя пред Радев | StandartNews.com

Три пътя пред президента Румен Радев очерта топ математикът и анализатор проф. Михаил Константинов. „Радев се намеси в работата на съдебната власт. Трябва или да докаже, че прокуратурата е мафия, или да си тръгне от поста. Има и трети вариант - да почне да се извинява и да казва, че не е разбран правилно.”, коментира проф. Константинов пред Канал 3.

Той допусна, че много от исканията на протестиращите са мотивирани и законни, но не е сега моментът за избори, защото е трудно да се организират избори в условия на коронавирус. За да има интернет гласуване, трябва да бъде променена конституцията и да се премахне тайната на вота, защото при интернет гласуване няма тайна на вота, каза още проф. Константинов. Оставка сега, означава да правим избори в грипния сезон, допълни от своя страна другият гост в студиото политологът Стойчо Стойчев. Според него преспокойно може да се изчака до март месец и тогава да се гласува за Велико народно събрание, което да промени конституцията. Само веднъж се е случвало същото Народно събрание да излъчи нов кабинет.

Ахмед Доган остава най-големият авторитет в ДПС, но няма да се върне в активната политиката, смята проф. Константинов. От своя страна Стойчо Стойчев каза, че ролята на почетния председател на ДПС е изключително важна в опазването на етническия мир и възпирането на всякакви радикални религиозни течения в България. Стойчев също коментира президента и протестите, като каза, че не е лошо президентът да критикува, но трябва да може да представи и алтернатива. "Най-скандалното е, че той си позволи нападки спрямо друга независима власт. Не са това изразните средства. По отношение на правителството, може да се изказва както си иска.", каза Стойчо Стойчев. Стойчев риторично попита: "Обиските бяха извършени с разрешение на българския съд, тогава и съдът ли е мафиотска организация?"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай