Кольо Колев каза защо блокадата е нелегитимна

Ако 5000 човека блокират Орлов мост е едно, но когато са 50 човека е съвсем друго

Кольо Колев каза защо блокадата е нелегитимна | StandartNews.com

Ако 5000 човека блокират Орлов мост е едно, но когато са 50 човека е съвсем друго. Малкото хора делегитимират блокадата пред останалите граждани. Това призна в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 социологът Кольо Колев.

Той разграничи протеста от блокадата. Според него наистина там се събират категорично различни хора и човек може да види и бедни, и хора с възможности редом един до друг. Той цитира Томислав Дончев, който каза "Този път наистина ядосахме хората", за да онагледи различните причини, по които хората ходят на протест. Колев изрази мнение, че пред очите на хората се случват несправедливости. 

Трябва да се намери компромис между протестиращите и останалите хора. Може да се ограничи във времето. Ако управляващите приложат някаква форма на изтласкване, ще предизвикат яростна реакция от страна на протестиращите, смята Кольо Колев. Именно заради това властта не реагира на блокадите.

Управляващите трябва да се надяват различните субекти в протеста да си валидират територия:  червените - с червените, сините - със сините, смята социологът.

Протестът оттук-нататък леко ще затихне, но няма да спре. Следващ скандал ще го събуди отново. Предсрочни избори обаче са напълно възможни, заключи Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай