Кога Христо Иванов казва истината?

Призна, че не иска промяна, а постовете на Борисов и Гешев

Кога Христо Иванов казва истината? | StandartNews.com
  • Призна, че не иска промяна, а постовете на Борисов и Гешев

Кога Христо Иванов казва истината? Когато протестира с настояване за ВНС, нова конституция и отчетност на главния прокурор. Или когато твърди, че направените от Борисов предложения за реализиране на точно тези искания са популистки?

Това се пита всеки, започнал се с позицията на проваления политик след обръщението на Бойко Борисов, в което премиерът заявява, че ГЕРБ ще инициира свикване на ВНС, приемане на нова конституция и реформа в съдебната система. С нея ГЕРБ иска самостоятелни съвети на прокурорите и на съдиите, самостоятелни инспекторати, 5 години мандат на главния прокурор и негов отчет пред парламента на всеки 6 месеца.  

В предложенията на Борисов от днес липсва достатъчно сериозна реформа на статута на главния прокурор, подскочи Иванов, усетил че предложенията на Борисов обезсмислят къмпингуването му по най-натоварените софийски кръстовища. Изведнъж се оказа, че Иванов яко си е повярвал, че влиза в парламента, защото иска колкото може по-голямо народно събрание, за да живеят доволно на голяма държавна заплата максимум депутати. Идеята на ГЕРБ за 120 законодатели била не само популистка, но и антидемократична. "Българските граждани ще имат по-малко представителство в парламента и по-малък избор", извъртя се за пореден път Иванов, цитиран от БНР. Той нарече предложенията на Борисов "опит за измама и заличаване на следите".

Популистка била и идеята за ВНС, обяви Иванов. Но не даде обяснение, защо тогава хората на площите един през друг точон това искат.

Накрая Иванов си призна, че не иска никакъв рестарт на политическата система у нас и никакви реформи. А просто оставка на Борисов и Гешев, за да има избори веднага и умните и красивите да си вземат техните постове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай