Коалиционен съвет обсъжда кризата и оставките

Още вчера сутринта Борисов анонсира срещата с управляващите партньори

Коалиционен съвет обсъжда кризата и оставките | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов свиква тази сутрин съвет на управляващата коалиция заради протестите и в търсене на план за консолидиране на институциите у нас.

По време на срещата ГЕРБ и Обединените патриоти ще обсъдят и оставките на Владислав Горанов , Младен Маринов и Емил Караниколов, които снощи поиска премиерът.

Още вчера сутринта Борисов анонсира срещата с управляващите партньори и обясни, че ще търси съгласие за стабилизиращ план, изход от ситуацията с нестихващите антиправителствени протести и с настояването за оставката на кабинета.

„Народът - той определя кой, как и кога да управлява. Има и инструменти, които казват по какъв начин се прекратява мандат или се правят предсрочни избори. Само че с кадрите, които да в президентството … затова много искам да проговорим тези неща, включително и с коалиционните партньори. Ако нямаме план за стабилност, включително и с опозиционните партии да се договори какво ще правим и през останалите месеци… Никой не може да се справи сам“, категоричен бе премиерът.

В късните часове на деня стана ясно, че като лидер на партия ГЕРБ Борисов е поискал и ще получи днес оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, който е и от квотата на патриотите. Причината - ГЕРБ иска партията да се разграничи от внушенията, че въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай