Кирил Петков: Това, което направих, беше правилно

Съдът отказа да го изслуша по делото дали е назначен за служебен министър в противоречие с Конституцията

Кирил Петков: Това, което направих, беше правилно | StandartNews.com

Конституционният съд отказа да изслуша Кирил Петков по делото дали е назначен за служебен министър на икономиката в противоречие с Конституцията. Съдът отказа и искането му за събиране на още доказателства.

„Може би не се чувствам най-комфортно, че не можах да изложа моята гледна точка пред КС, защото мисля, че имаше много смислени аргументи. Така че каквото се каже от тях, аз ще го приема. Дали ще се извиня? Аз вярвам, че това, което направих, беше правилно“, каза Петков пред bTV.

Основното доказателство е удостоверението, че Кирил Петков не е гражданин на Канада от 20 август. Указът за назначаването му е издаден три месеца по-рано.

Обявяването на актовете му като министър за нищожни обаче не е автоматично, според декана на Юридическия факултет към Софийския университет проф. Даниел Вълчев.

„Най-простото би било служебният министър г-жа Визиева към момента да види как може да санира тези актове“, коментира Вълчев.

Съдът има и декларацията на Петков, подадена в президентството, че няма двойно гражданство.

„Първо, притеснява ме лекотата, с която засегнатите лице говорят по този въпрос. Това да нарушиш конституцията според мен не е шега работа“, казва Даниел Вълчев.

Очаква се съдебното решение да излезе към средата на предизборната кампания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай