Кичиков: Искаме нов модел за субсидиите

Сегашната формула обслужва само ГЕРБ и БСП

Кичиков: Искаме нов модел за субсидиите | StandartNews.com

Трябва да седнем на една маса и да разговаряме за размера на партийната субсидия. Това заяви в сутрешния блок на БНТ депутатът от ДПС Сергей Кичиков. За нас 8 лева са неприемливи, а и не знаем как се стигна до тази сума. Темата за бюджет 2020 беше прехвърлена в тази за субсидиите на партиите. Беше показана политическа арогантност и лицемерие, каза Кичиков.

Според него тази субсидия  обслужва интересите на двете големи партии. А какво става с малките и средните партии като нас, попита той.

Ще настояваме ГЕРБ да изпълнят ангажимента си за обсъждане на размера на партийните субсидии. Ще настояваме и за нов модел – трябва да се намери сечението. Размерът на партийните субсидии е въпрос на изчисления, коментира депутатът от ДПС. Премиерът Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ ще понесе имиджови щети заради партийната субсидия в този и вид каза Кичиков.

Нямаме броя депутати, за да сезираме Конституционния съд, но по въпроса трябва решение. Ще продължим с нашите тези, защото ние сме партия на държавата, заяви още депутатът

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай