Херо Мустафа ни хвали за успешните мерки

Радвам се, че България и САЩ стоят заедно, за да се справят с това предизвикателство

Херо Мустафа ни хвали за успешните мерки | StandartNews.com

"Тази ситуация е безпрецедентна и трудна за всички, това е глобално предизвикателство. Радвам се, че България и САЩ стоят заедно, за да се справят с това предизвикателство. Вашата сигурност е приоритет номер 1 за нас, за да предпазим американците в България. Моят екип е в постоянен контакт с българските власти", заяви американският посланик Херо Мустафа по време на виртуална среща във Фейсбук с американските граждани в България.

Тя добави, че вярва, че българското правителство приема това предизвикателство сериозно.

"Знам, че тези извънредни мерки, които са взети, са трудни, но те са, за да спрем разпространението на заразата и всички да сме здрави", каза Мустафа.

Тя отбеляза, че снабдяването с необходими стоки, като храна, вода и лекарства, е достъпно.

Посланичката коментира и това, че пътуванията са ограничени, но все още има полети в София.

"Ако всички работим заедно, ще преминем през това", заяви Мустафа и добави, че българската здравна система се справя добре с коронавируса засега и предприетите мерки са ефективни.

"В много добра ситуация сме в сравнение с много страни по-света. Искам да благодаря на хората в България, които са на първа линия в борбата - полицаи, лекари и сестри. Те са герои!", изтъкна дипломатката и разкри, че е впечатлена от здравните лидери в страната, като шефа на Националния оперативен щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай