Хазартаджии отново протестират пред парламента

В заседанието на депутатите за днес е второ гласуване на промени Закона за хазарта

Хазартаджии отново протестират пред парламента | StandartNews.com

"И ние храним семейства! Не ни оставяйте без работа! Не убивайте малкия и средния бизнес, конкуренцията е важна!” Това са само част от надписите на плакатите на днешния голям протест пред парламента, организиран от представители на игралната индустрия, съобщава БГНЕС.

В програмата на заседанието на депутатите за днес е второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за хазарта.

Това е четвърти ден на протест. “Днес е финалната права. След малко се очаква в пленарна зала да бъдат гласувани спорните поправки, либистки поправки, внесени от Валери Симеонов. Ние сме тук, за да изразим нашето недоволство”, каза Мирослав Младенов.

Той посочи, че хората, които са днес тук са от цялата страна. „Нашият бизнес е представен в 960 обекта във всички големи и малки градове. Днес всички хора, които са имали възможност да дойдат идват, идват още хора от по-далечните дестинации, за да изразят своят протест и да протестират в защита на своите работни места”, обясни мъжът.

По думите му, днес ще протестират вероятно, докато мине гласуването. „Тъй като всичко стана много бързо, след като приключи гласуването ще вземем нашето решение в зависимост от резултатите как ще продължат протестите. При всички случаи, както виждате оказваме пълно съдействие на полицията, нашето желание е всичко да протече мирно и законно. Нашето послание към обществото е: Ние сме законен бизнес, който плаща своите данъци, които изчислени сумарно, възлизат почти на 1 млрд. лева годишно, от които пари хазната ще бъде лишена”, посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай