Хакерската мафия с удар по прокурори

Обвиняемите пускали в Интернет ЕГН-та на Гешев и Велчев

Хакерската мафия с удар по прокурори | StandartNews.com

Разследването срещу ТАД Груп достига до шокиращи разкрития, твърди БЛИЦ от източници от МВР. При отварянето на компютрите на обвиняемите по НАП лийкс са били отрити над 10 000 страници чатове с кръга "Бивол" и други изключителни интересни особи.

Разследващите са успели да отворят прелюбопитен чат от смятаното за секретно интернет приложение Телеграм. Още по-интересното в случая е, че обвиняемите са пуснали в интернет ЕГН-та на заместник-главния прокурор Иван Гешев, бившият обвинител номер 1 Борис Велчев и личните данни на стотици прокурори. В същото време обектите на разследване не са пуснали в глобалната мрежа нито едно ЕГН на съдия и това е лесно обяснимо, защото кръгът "Бивол", банкерът-беглец от Белград и  нашумяла с протести медийна група целят да ударят единствено по номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, твърди Блиц. Действията обаче вече са напълно  разобличени.

Обвинения до този момент са повдигнати на шефа на ТАД ГРУП, както и на негови служители. Държавното обвинение пък е пуснало и молба за разпит в Европа на главния редактор на "Бивол" Атанас Чобанов. Малко по-рано днес Чобанов излезе с интервю по бТВ, в което заяви, че не познава никого от ТАД ГРУП и обвини прокуратурата, че с исканата европейска заповед за разпит се опитва да получи достъп по сървърите на сайта, за да разбере какви разследвания готви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай