Карадайъ: 31 години пазим силата на заедността

Прекланяме се пред всички онези, които проправиха пътя на демокрацията, каза председателят на Движението

Карадайъ: 31 години пазим силата на заедността | StandartNews.com
  • Прекланяме се пред всички онези, които проправиха пътя на демокрацията, каза председателят на Движението

Най-ярко светят онези звезди, които осветяват пътя на другите. Да бъдем силни в заедността и никога да не губим вярата, че заедно можем да се справим с всички трудности и изпитания! Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в специален пост във Фейсбук, с който честити на Движението неговата 31-ва годишнина. Той пожела на депесарите винаги да бъдат заедно в „общата ни мисия да пазим мира и демокрацията, да гарантираме правата и свободите на всички български граждани, да бъдем равноправни в Европа и света.”.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС отбелязва 31 години

ВИЖ ОЩЕ: Кючюк поздрави ДПС: Движението е мисия

Ето какво написа Мустафа Карадайъ:

Скъпи депесари,

Скъпи приятели!

Днес ДПС навършва 31 години. ​За мен е чест и привилегия да ви поздравя с годишнината и да ви пожелая винаги да сме заедно в общата ни мисия да пазим мира и демокрацията, да гарантираме правата и свободите на всички български граждани, да бъдем равноправни в Европа и света. Нашето самочувствие не се основава само на годините и на успехите ни във времето. Ние черпим самочувствието си най-вече от това, че още в тоталитарната епоха осъзнахме, че заедно можем да се изправим срещу държавната машина в името на своите имена и на свободата да изповядваме религията си. Не се уплашихме от оръжията, защото правата и свободите на човек и неговото достойнство са по-силни от всичко. Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС.

Днешната годишнина е и повод да се преклоним пред паметта на всички онези, които проправиха пътя на демокрацията, пред паметта на всички, които участваха в създаването на ДПС. С благодарност се обръщаме към създателя на ДПС д-р Ахмед Доган и всички първи участници в полагането на основите, пожелаваме им много здраве и нови успехи по Пътя.

Днес, когато сме изправени пред най-голямото предизвикателство пред човечеството за последните години, ние отново призоваваме за обединение на всички усилия, защото само така можем да се справим в борбата срещу Ковид-19.

Скъпи депесари,

Скъпи приятели,

На вас и на вашите близки от сърце желая здраве и късмет, благополучие и просперитет! Да не забравяме, че най-ярко светят онези звезди, които осветяват пътя на другите. Да бъдем силни в заедността и никога да не губим вярата, че заедно можем да се справим с всички трудности и изпитания!

Честит празник!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай