Какво казаха журналистите за Слави

От "Не ставаш" до "Системата го уби"

Какво казаха журналистите за Слави | StandartNews.com

Цял ден днес журналистическата гилдия коментираше интервюто на Слави Трифонов с премиера Бойко Борисов. "Стандарт" събра най-интересните постове в мрежата.

Драгомир Симеонов
Крайно време е Слави да става политик. Защото да задава въпроси вече хептен не умее.
* * *
Анна Заркова
Горкият Слави Горкият Слави. Тъжен е, както се видя тая вечер. Унил. В интервюто с премиера той беше излишен - вероятно и сам го разбира. И фланелката на майките вече не му отива. Би трябвало да си поръча своя, с надпис: "Системата ме уби."
* * *
Валерия Велева
Интервюто на Слави Трифонов с премиера  Бойко Борисов показа няколко неща.
Първо, шоуменът е само един водещ, който може да крещи и да обижда, но за журналист не става.
Защото истинският журналист, когато застава за интервю пред премиера, се подготвя така, че да е информиран повече от него.
Да е наясно какъв отговор очаква и ако не го получи, да знае какво да пита още, и още, и още.
Да го гледа в очите, да следи мисълта му, и когато усети неточност или шикалкалкавяне, да реагира мигновено. Нищо такова не се случи!
Слави не беше подготвен, не зададе нито един неудобен въпрос на премиера. Беше се спихнал.
Борисов беше нахъсан, владееше положението, видимо превъзхождаше Гологлавия във всяко отношение - буквално го схруска, с което го унижи.
Беше гаф, че премиерът си извади листче да чете икономически данни. Това издаде „четата”, че е знаел въпроса. Интервюто не роди нищо ново, нито новина, нито тема за размисъл даже.
Беше резилът на шоумена.
Второ, което е и по-важно. Това интервю показа, че Слави Трифонов не става за политик. Борисов го изяде с парцалите, когато интервюто заби в политически теми, чието развитие във времето е  минавало покрай ушите на шоумена или просто е гледал нещо си по телевизията.
* * *
Иван Бакалов
Напивам се от мъка. Борисов надприказва Слави. Слави беше неподготвен за въпросите, които зададе, а Борисов на воля си приказваше лъжи, без да срещне сериозна съпротива.  
* * *
Владимир Береану
Единият не знае какво пита, другият не знае какво отговаря - уникално!
* * *
Любо Кольовски
Липсата на балета прецака реномето и на водещия, и на водения. Ако искате да си закриете бизнеса бързо, болезнено и трагично, поканете Бойко на интервю.
* * *
Петьо Цеков
Сигурен съм, че при fact check, ще се окаже, че Борисов е криволичил около истината поне 20 пъти за тези 50 минути. Не го виня. Проблемът е, че нямаше водещ, който да е така добре подготвен за подобен разговор, че да хваща фактите. Не знам какво си е мислил Слави като обяви тези интервюта. След разговора с Бойко обаче май е по-далеч от всяка идея за самостоятелно участие в изборите.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай