Избраха наследник на Герджиков

Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС бе избран с подкрепата на 36 общински съветници

Избраха наследник на Герджиков | StandartNews.com

Новият председател на Столичния общински съвет (СОС) е Георги Георгиев от ГЕРБ-СДС, председателят на комисията по бюджет и финанси. Той бе избран с подкрепата на 36 общински съветници, съобщи bTV.

Кандидатурата му не беше подкрепена от „Демократична България“, БСП и независимия съветник Борис Бонев.

До избора му днес се стигна, след като на 21 септември оставка като председател и като съветник от групата на ГЕРБ-СДС подаде Елен Герджиков. Той беше на поста трети мандат, а в мотивите си посочи лични причини.

Ден по-късно обаче лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Герджиков е напуснал по негово искане за несправяне с работата и липса на реакция на обвиненията на общински съветници, че управлението на Йорданка Фандъкова е довело градския транспорт в София до фалит. 

Оставката е личен акт, благодаря на Елен Герджиков за съвместната работа, каза в началото на днешното заседание на СОС Малина Едрева, общински съветник и председател на групата на ГЕРБ-СДС.

Мястото на Герджиков в общинския съвет зае Миглена Атанасова, която положи клетва днес.

Изборът на Георгиев беше предшестван от политически декларации. От „Демократична България” (ДБ) и независимият Борис Бонев от „Спаси София” обявиха, че са възмутени от факта, че Герджиков е отстранен с нареждане от Борисов.

От ДБ заявиха, че ще обжалват избора на нов председател.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай