Гърневски: В БСП взаимно ще се удушат през април

Радев извършил "ритуално самоубийство" със снемането на доверието към кабинета

Гърневски: В БСП взаимно ще се удушат през април | StandartNews.com

Разделението на групи в левицата е явно и там всеки работи срещу всеки, смята депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. Той е убеден, че крайното разцепление в левицата ще стане видно по време на избора за нов лидер през април.

Още преди две години заявих, че гръбнакът и амбициите на БСП да дойдат на власт ще бъдат пречупени през 2019 г, което видяхме в два последователни избори, заяви Гърневски пред БНТ.

"Там вече са на оня стадий, в който са се хванали гуша за гуша и най-накрая, пролетта, когато са им изборите, взаимно ще се удушат. Там има най-малко десет групи, всеки работи срещу всеки, а г-жа Нинова става все по-изолирана, все по-сама. Тя е една изключително амбициозна жена, невероятна политическа актриса. Последната й роля е на оня лидер, който е ликвидирал тази партия и съм убеден, че с тази роля ще се справи блестящо", каза Гърневски.

Депутатът коментира и снемането на доверието на президента Радев от правителството, като заяви, че това е "ритуално самоубийство". "Той самоизолира себе си от самата държавност. В Конституцията ясно е записано, че правителството организира, създава, провежда вътрешната политика на страната", обясни депутатът.

Румен Радев се бори за власт, той е против това управление, допълни Спас Гърневски.

"Доверието го дава българският народ чрез избори, 10 години то е на страната на ГЕРБ и ще продължи още толкова, за да бъдат завършени реформите4, категоричен бе Спас Гърневски.

Моля се някой да не направи така, че да спре по някакъв начин дейността на главния прокурор Иван Гешев, коментира депутатът относно последните специализирани акции на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай