Среща Горанов-Радев-Кристалина във Вашингтон

Тримата обсъдиха глобалното икономическо развитие

Среща Горанов-Радев-Кристалина във Вашингтон | StandartNews.com

Тримата обсъдиха глобалното икономическо развитие

Министърът на финансите Владислав Горанов се срещна във Вашингтон с новия управляващ директор и председател на Изпълнителния съвет на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева, съобщи министерството на финансите. В срещата участва и управителят на БНБ Димитър Радев.

Двамата обсъдиха глобалното икономическо развитие и възможностите за насърчаването му, както и приоритетите в областта на икономическата политика в световен мащаб за осигуряване на по-силен и устойчив растеж.

Срещата се състоя по време на редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на МВФ, които се провеждат в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон, САЩ. Тя е първата между двамата, след като Кристалина Георгиева беше избрана да застане начело на МВФ на 25 септември 2019 година.

Министър Горанов се срещна и с Аксел ван Тротсенбърг, управляващ директор „Операции“ в Световната банка, който пое позицията на Кристалина Георгиева в банката.

По време на срещата беше дадена висока оценка на установеното от близо три десетилетия партньорство между България и Световната банка. Обсъдени бяха също така възможности за издигане статута на страната ни в Групата на Световната банка, включително чрез донорско участие в Международната асоциация за развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай