Герджиков настъпи генерала с его Радев

Осъди опитите му да създава конфронтация

Герджиков настъпи генерала с его Радев | StandartNews.com

Топюристът Огнян Герджиков настъпи здраво президента Румен Радев за опитите му да създава конфронтация.

„Имаме двама силни мъже, генерали с добре изразено его. Не, че трябва да пеят в хор, но не ми харесва такава конфронтация”. Това заяви проф. Огнян Герджиков – бивш служебен премиер и председател на 39-ото НС, в интервю пред Диана Найденова в предаването „Карай направо”. „Президентът има усещане, че трябва да бъде като коректив”, коментира още Герджиков. По думите му държавният глава трябва да смекчи тона.

Проф. Герджиков коментира и скандала с джиросването на акциите на „Левски”. „По правило джирото се предхожда от една каузална сделка, един договор. Това значи, че ние се договаряме аз да ви прехвърля акциите, а техническият способ става чрез джиро”, обясни проф. Герджиков. „Няма пречки да няма договор, защото джирото никого не задължава освен самия автор – този, който прехвърля. Този, който получава, с нищо не се задължава. Нищо не ви задължава да приемете”, обясни Герджиков. „Джирото не натоварва никого, затова е едностранно”, допълни той.

„Акционер ще станеш само ако си вписан в книгата на акционерите. Тогава получаваш само права. Няма никакви задължения”, обясни Герджиков. Той обясни, че „Левски” е на онзи, който се е опитал да го джироса, но го е направил с негодно джиро.

Проф. Герджиков даде висока оценка за работата на прокуратурата както при настоящия обвинител №1 Иван Гешев, така и при предишния – Сотир Цацаров. „Трябва с удоволствие да констатирам, че тези наши органи напоследък доста се раздвижиха”, заяви проф. Герджиков. „Харесвам Гешев, гледам и какво прави Цацаров. Това са неща, които за мен имат стойност. Това е моят поглед. Остава и съдът да си свърши работата както трябва”, заяви проф. Герджиков. Той изтъкна, че е обнадежден, въпреки че все още много неща не са така както трябва. „В крайна сметка да се управлява никак не е просто. В едно семейство двама души не могат да се управляват, пък какво остава за една държава”, коментира проф. Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай