ГЕРБ вика Рашков в парламента заради мигрантите

Александър Иванов и Христо Гаджев обявиха, че са внесли искане за изслушване на вътрешния министър

ГЕРБ вика Рашков в парламента заради мигрантите | StandartNews.com

Депутати на ГЕРБ с проверка – запълнени ли са мигрантските центрове у нас. Причината е, че само за последната седмица в центъра за бежанци в Харманли са приети нови 400 души.

Народни представители на ГЕРБ посетиха както центъра в Харманли, така и този в Любимец, където обаче не бяха приети. Александър Иванов и Христо Гаджев обявиха, че са внесли искане за изслушване на вътрешния министър Бойко Рашков в Парламента на тема засилен ли е мигрантският натиск към българската граница.

„Ако наистина е пълно, това означава, че има наистина сериозен мигрантски натиск към България и МВР, под ръководството на Рашков, не си върши работата, а се интересува единствено и само как да влияе на предизборната кампания”, заяви Христо Гаджев.

„Засега няма нищо притеснително. Засилени са потоците от Афганистан, Сирия и Ирак”, каза Славчо Янев, директор на центъра.

Пред Нова говорителят на служебния кабинет- Антон Кутев коментира, че не е необходимо да реагират след всяко включване на партия ГЕРБ в социалните мрежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай