ГЕРБ: Вдигнете главите, не юмрука

Хюсмен нахъсва българските турци

ГЕРБ: Вдигнете главите, не юмрука | StandartNews.com

 

Отговорът на вдигнатият юмрук на президента Румен Радев дойде още в началото на конференцията на ГЕРБ. Произнесе я евродепутатът Андрей Новаков.  Вдигнете си главите, а не юмрука, каза Новаков, но фразата му предизвика вяли аплодисменти.

Конференцията започна е с ясен акцент - разграничаване от ДПС. Първият, който взе думата е знаков кмет за ГЕРБ – градоначалникът на Дулово Юксел Ахмет, който спечели трети мандат в традиционен в миналото бастион на ДПС. Ахмед излезе на трибуната, за да обяви, че няма договорки с Движението, напротив, отстояват политиката на ГЕРБ в региона. По време на изказването му шефката на парламента Цвета Караянчева непрекъснато ръкопляскаше.

Доста по-емоционален бе друг отявлен противник на ДПС- областният управител на Разград Гюнай Хюсмен.  Той заяви, че оттук нататък българи, турци, арменци, цигани се обединяват не по етнически принцип, а от най-българската партия – ГЕРБ.

Хюсмен заяви, че времето, когато Боарисов излиза от политиката и властта, е далече, защото “той дърпа най- силно каруцата и партията напред“.

„Дойде време да работим повее от премиера, ние сме партията която осигурява единството. Да не позволим на такива узурпатори като Христо Иванов да продължава с провокациите“

„Победа, няма да се предаваме“, заяви Хюсмен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай