ГЕРБ ще внесат кабинета си в парламента

Партията по-скоро няма да върне веднага мандата

ГЕРБ ще внесат кабинета си в парламента | StandartNews.com

ГЕРБ най-вероятно ще внесат проекта си за кабинет в парламента, след като получат първия мандат за правителство от президента Румен Радев. Това съобщи Томислав Дончев в интервю за бТВ. Партията по-скоро няма да върне веднага мандата, а ще извърви пътя на парламентарната процедура с консултации и внасяне на проектосъстава в зала. Но в следващите дни позицията й може да се промени. Ще видим…, няколко пъти каза Дончев. С думите „Ще видим”, той отговори и на въпросите дали Борисов ще присъства на получаването на мандата и дали ще е в отпуск и тогава.

Дончев бе категоричен, че кабинетът е готов, но той ще бъде по-скоро политически знак за възможностите на ГЕРБ, какво биха направили, ако ги избират, отколкото реална възможност за управление. Ясно е, че в парламента няма мнозинство за кабинет на ГЕРБ.

На въпроса защо Борисов е посочил за премиер Даниел Митов, а не него, Дончев отговори: „Може да не ми е дошло времето, а може и да ми е минало вече. Бил съм почти всичко, само областен не съм бил!”

В парламента има уникално мнозинство от 160 народни представители, призовавам ги да се държат не като опозиция, а като управляващи, заяви Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай