ГЕРБ се събира на национален предизборен щаб

По време на срещата ще бъде представена пълната хронограма на всички събития на партията до края на 2019 година

ГЕРБ се събира на национален предизборен щаб | StandartNews.com

Националната предизборна среща свиква днес ГЕРБ в зала 3 на НДК. В срещата ще участват около 2000 души, сред които народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

По време на националната предизборна среща ще бъде представена пълната хронограма на всички събития на партията до края на 2019 година. Ще бъде представена и инициативата за провеждане на граждански диалози в цялата страна под мотото "Европа в нашия дом".

Националният предизборен щаб на ГЕРБ вече прие и утвърди указанията за сформиране и структуриране на областни и общински предизборни щабове за предстоящите европейски и местни избори. Започват и общински събрания в цялата страна на които ще бъдат номинирани кандидати за членове на Европейския парламент от ГЕРБ, а изборът ще стане съгласно приетите от ръководния орган на партията критерии. Всички събрания за номинации трябва да приключат до 20 февруари 2019 г.

Сроковете са синхронизирани и с Европейската народна пария (ЕНП). Водещият кандидат на ЕНП за председател на следващата Европейска комисия Манфред Вебер ще посети България на 19 май. Тогава ще бъде и централното събитие на партията от кампанията за Европейските избори. То ще се проведе в зала "Арена Армеец" в София и на него ще бъдат представени водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер и кандидатите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Изборите за Европейски парламент ще бъдат в края на май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай