ГЕРБ се готви да подобрява здравната система

Смятам, че се справихме добре в национален план с предизвикателството COVID-19, каза Даниела Дариткова

ГЕРБ се готви да подобрява здравната система | StandartNews.com

Смятам, че се справихме добре в национален план с предизвикателството COVID-19. Стойностите по заболеваемост и смъртност в България са едни от най-ниските в света. Това е глобалният показател, че се справихме. В рамките на тези месеци беше важно да се реагира според съответните показатели, заяви в сутрешния блок на БНТ председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Трябва да се възползване от анализите, които ще направим за епидемията, за да може да подобрим някои от елементите на здравната система. България имаше позитиви в начина, по който се предоставяше медицинска помощ. Имахме достатъчно болнични легла, дори за интензивни грижи – нещо, което не видяхме дори в редица европейски страни. Достъпът до медицинска помощ в България е изключително улеснен, което помогна в борбата с епидемията, посочи д-р Дариткова.

Здравните мерки категорично оценявам като успешни, подчерта тя.

Над 200 000 души са запазили работните си места благодарение на мярката 60/40. В последните дни темповете на броя на безработните е намалял и е почти като преди кризата. Другата видима мярка са грантовете към микро и малките предприятия. Идеята на тези мерки е предприятията да оцелеят по време на криза. Това е и идеята за намаляване на ДДС за ресторантите. Това гарантира стабилност за бизнеса в една кризисна ситуация, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

Между първо и второ четене могат да се внесат предложения, но ние с коалиционните ни партньори от Обединени патриоти стоим зад това, което сме постигнали – по-ниско ДДС за ресторантите и за книгите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай