ГЕРБ с двойно решение за дрогирани шофьори

Решенията са затвор и психиатрично лечение

ГЕРБ с двойно решение за дрогирани шофьори | StandartNews.com

През 2017 година са установени 3300 случаи на шофьори, причинили катастрофа след дрога. След първите промени в Наказателния кодекс по темата се отбелязва намаляване на тези инциденти. Сега ГЕРБ предлага завишаване на тези наказания. Сега се прекатегоризират престъпленията и санкциите са като при най-тежките престъпления, заяви пред БНТ министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

При управление на кола в нетрезво състояние или дрога да се прекратява регистрацията на автомобила до 5 години, предлагат от ГЕРБ. Кирилов предлага на дебат и друга мярка. Първата година от изтърпяването на наказанието на дрогирани шофьори да минава с психиатрично лечение, но в рамките на затвора. Министърът смята, че тези законови промени могат да се гледат по време на извънредното положение.

Обвинението срещу Кристиан Николов за умишлено убийство на Милен Цветков може да издържи в съда, категоричен е Данаил Кирилов.

Обвинението срещу Николов бе променено от убийство по непредпазливост на умишлено убийство заради откритите четири вида дрога в кръвта на младия шофьор. Четири часа юристите на ГЕРБ вчера обсъждали темата.

За министъра е странно как се е снимал клип в храма на Темида. Той очаква резултати от назначената от него проверка. Данаил Кирилов очаква още днес ВСС да разгледа случая. Индикациите обаче били да се замете случаят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай