ГЕРБ печели в Баните, Манолова с първи кмет

БСП регистрира две загуби - в Плевенско и в Шуменско

ГЕРБ печели в Баните, Манолова с първи кмет | StandartNews.com

 

Павлин Белчев от ГЕРБ е новият кмет на община Баните, Смолянско,  след като спечели убедително на втория тур на изборите с 1822 гласа срещу 770 за Ферад Емин от ДПС. На първия тур за Белчев гласуваха близо 1100 човека, а 660 – бяха гласовете за кандидата на „Републиканци за България“. Гласовете за ДПС останаха почти без промяна. 72 процента бе избирателната активност.

Представители на ГЕРБ загубиха в две села, в които участваха в надпреварата на втория тур на частичните местни избори. В област Бургас, кметство Трояново, независимият кандидат Димитър Николов спечели пред Галина Христова от ГЕРБ. От 529 гласували, 282 дадоха гласа си за Николов. Избирателната активност бе 51 процента.

Първи селски кмет има партия от коалицията на Мая Манолова в плевенското село Славовица, Долна Митрополия. Галя Игнатова от „Движение България за гражданите“ победи Георги Крумов от ГЕРБ с 10 гласа и стана новия кмет на селото.  

БСП също регистрира две загуби. В плевенското село Стрежево, община Левски, Диан Димитров от БЗНС, който на първи тур надви представителите и на ГЕРБ, и на „Републиканци за България“, сега победи с 30 гласа и човека на социалистите Пепа Костова. Избирателната активност е била 74 процента.

Втората загуба на социалистите е в шуменското село Боян, където Ердинч Еменов от ДПС победи Мехмед Мехмед от БСП при 67 процента избирателна активност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай