ГЕРБ няма да иска импийчмънт на Радев

Президентът оттегли доверието от нас, но ние продължаваме да работим, каза Томислав Дончев

ГЕРБ няма да иска импийчмънт на Радев | StandartNews.com

ГЕРБ няма да иска импийчмънт на Радеев. Това съобщи на брифинг зам.-шефът на паритята и вицепремиер Томислав Дончев след заседание на Изпълнителната комисия на управляващите.
Във връзка с появилите се идеи, информации, спекулации и коментари, искаме да ви уведомим, че днес имаше заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което решихме да не инициираме процедура по импийчмънт, категоричен бе Дончев. "Не желаем политическо противопоставяне и разделение в обществото", каза още той. "Президентът оттегли доверието от нас, но ние продължаваме да работим", добави вицепремиерът.

„Аргументите за това могат да са юридически и политически", обясни Дончев. И продължи, че ще обърне внимание на политическите аргументи: "Ние не желаем напрежение или война между институциите. В България има нужда от нормално работещи институции. Ние не желаем да инвестираме в политическо противопоставяне, а най-важното е, че ние не да допринасяме за разделението на обществото.“

"Войната на инстутуциите не беше по наша инициатива, но ние нямаше как да не отговорим на предизвикателството", заяви Дариела Дариткова. Председателката на парламентарната група на ГЕРБ каза още, че това не е в интерес на гражданите, затова разчитат на "разумен подход от всички, които са получили доверието на българските граждани да ги представляват в рамките на техните конституционни правомощия!"

Дариткова обаче атакува лидера на БСП Корнелия Нинова, коментирайке нейни публикации във Фейсбук. "Ние не сме предлагали на БСП коалиция! Имаме решение на конгрес на ГЕРБ, че няма да се коалираме със социалистическата партия. Нашите колеги в парламента от БСП продължават да следват своята политика - чрез внушения и мантри да привличат вниманието върху себе си. Ние винаги сме залагали на прагматичната политика", каза Дариткова пред медиите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай