Еврокомисията с последна дума за пакета Мобилност

Европейският парламент ще обяви днес резултатите от гласуването на пакета "Мобилност"

Еврокомисията с последна дума за пакета Мобилност | StandartNews.com

Очаква се Европейският парламент да обяви днес резултатите от снощното гласуване на пакета "Мобилност". Вчера новите правила за превозвачите бяха гледани на второ четене в пленарната зала на Европарламента в Брюксел.

Надеждите са фокусирани в Европейската комисия, която сама се отказа от този проект, нищо, че го предложи, каза евродепутатът в сутрешния блок на БНТ Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ.

ЕК заяви, че не е имала това предвид, не е искала да се връщат камионите, не е искала да задължава шофьорите задължително да са на адреса си по лична карта във всяка от техните почивки и заяви, че в тази година и половина, в която част от мерките на пакет "Мобилност" няма да се прилагат, ще има преходен период, ще ги обезсили с ново законодателно предложение, продължи Новаков.

Евродепутатът каза, че се очаква да излезе оценката за въздействие на околната среда, в която си мисля, че няма еколог с диплома, който да каже, че пътуването на 40% от камионите празни без цел, без заплати за шофьорите е полезно за околната среда.

Надеждите са ми насочени към комисаря по транспорт, който освен че идва от Румъния, прави ми впечатление, че има познания, не се е дистанцирал от бранша, че слуша какво казват шофьорите, превозвачите и вижда какво се случва по границите, каза Новаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай