Джумалии си бранят кмета

Хората излязоха на митинг в защита на Румен Томов

Джумалии си бранят кмета | StandartNews.com

Около 200 души се събраха на митинга в защита на кмета на Благоевград инж. Румен Томов. Добрин Балтов, който е организатор на демонстрацията във фейсбук, заяви, че благоевградчани искат да дадат шанс на Томов да докаже, че наистина иска промяна в областния център на Пиринско и ще работи за такава, съобщи Струма.бг.

Балтов допълни още, че джумалии не са бюлетини, а живи хора и, че на Благоевград не му трябват нови избори. Протестиращите искат да бъде дадена възможност на избрания от тях кмет инж. Румен Томов да пресече корупционните схеми в Общината.

Гражданите протестираха с плакати „Ние го избрахме, мафията иска да го махне!”, „Благоевград иска Томов! Благоевград избра Томов!”, „Благоевград на гражданите! Мафията вън!”. Протестиращите скандираха „Томов, кмет! ”

С демонстрацията хората изразяват несъгласието си с Решението на Административен съд – Благоевград, което отмени като незаконосъобразно Решението на Общинска избирателна комисия – Благоевград, отказала да прекрати предсрочно пълномощията на Румен Георгиев Томов, обявен за избран кмет на община Благоевград. Съдът иска ново произнасяне по казуса съобразно указанията на закона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай