Джамбазки към протеста: Пак ще играе маркучът

Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, каза евродепутатът

Джамбазки към протеста: Пак ще играе маркучът | StandartNews.com

Люта закана към протестиращите, които атакуваха и поругаха сградата на ВМРО, отправи евродепутатът Ангел Джамбазки. Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркучът, заяви зам.-председателят на воеводите в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.

ВИЖ ОЩЕ: Отровното трио топи Джамбазки в Брюксел

Той каза, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. "Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин.", заяви Джамбазки. Той бе защитен за действията си от лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов с думите: Имат късмет, че аз не бях там, нямаше да има само водни струи!

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. "Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема." Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров, който също беше пред сградата.

 

Евродепутатът подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка, но не вижда основание за това.

По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА. "Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих."

Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъсдство, за да влезе в ЕС. "Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал.", каза Джамбазки. Според него те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. "На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език." Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай