Халил Летифов: Предсрочни избори не са изключени

Зависимостта на ГЕРБ от Валери Симеонов е тотална, заяви депутатът от ДПС

Халил Летифов: Предсрочни избори не са изключени | StandartNews.com

Номинацията на Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ вероятно ще бъде обсъдена на заседанието на ръководството и на парламентарната ни група във вторник. Очакваме дотогава да чуем посланието, стратегията, плана и на самите кандидати – Сотир Цацаров и Симеон Найденов, обяви пред БНР депутатът от ДПС Халил Летифов.

Той уточни, че заявката, която по-рано през седмицата даде Хамид Хамид, депутат от ДПС, който е и в правната комисия, е меродавна при формирането на мнението на членовете на парламентарната група.

Заиграването с тези теми прехвърли някаква граница на разделение на властите и на уважението между институциите. Очакваме тези институции да изпълняват своите функции по закон, допълни Летифов.

Валери Симеонов – зам.-председател на парламента

В упражнението „стани да седна“ няма да участваме. Зависимостта на ГЕРБ от Валери Симеонов е тотална. Това е гавра с демокрацията в страната, с държавността и с парламентаризма. Амнезията удобно се е настанила в основните политически партии, каза още депутатъ от ДПС..

Летифов подчерта, че ДПС ще бъде постоянна в позиция да припомня кой овластява крайния национализъм в страната.

Предсрочни избори?

Въпросът е друг и разковничето се крие в нашето предложение - Програмата за икономическо ускорено и догонващо развитие. Едни предсрочни избори не са изключени заради сложните отношения в коалицията, които избуяха тази седмица. Голямото притеснение за нас е за стабилността на държавата, а не за властта, каза Летифов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай