Доган пред младите в ДПС: Поклон пред вас, обичам ви

Реч на Доган в "Росенец" пред симпатизантите му

Доган пред младите в ДПС: Поклон пред вас, обичам ви | StandartNews.com

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган благодари лично на активистите на партията, които се събраха в резиденцията в "Росенец" край Бургас. Видео от срещата бе разпространено от пресцентъра на ДПС. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че войната между институциите в последните месеци е показала, че държавата липсва, а президентът води лични битки. Според него ГЕРБ стои зад днешната провокация в "Росенец". 

Ето и цялото изказване на Доган и Карадайъ:

"Решението на партията и парламентарната ни група беше ние да не хвърляме камък, защото знаем, че и ние ще се изцапаме, и ние ще се окаляме. Опитахме се да стоим на дистанция от всичките тези ...няма да им правя квалификация, това, което виждате, което се случва през последните два-три месеца в страната. Войната на институциите доведе до там, че видяхме вчера до какво се стигна и в София. Днес, тук, те целяха точно това. Днес целта им беше, както тука през гората, които минаха и говореха, те не говореха за тези камънаци, които нямат и 200 кв м., това не е плаж, а говорят за това (сочи в обратната посока) – днес всички видяха за какво иде реч. Целта им не беше това, целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот. Това го казаха и колегите, които бяха на оградата и ги чуха. Те искали сараите...Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За съжаление, огромно съжаление, виждаме, че държавата липсва, президентът не можа да разбере какво означава институцията Президент и води лични и персонални битки. Това, което се случи - да се смесят различните потоци днес, го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване. Но ние ще имаме възможност и по други поводи, и по други начини да говорим", заяви Карадайъ. - С това искам още веднъж да ви благодаря и да ви се поклоня. Господин председател и колегите, не ви виждаме често в последните 7-8 години. Моля, все пак, имате думата да кажете нещо".

Доган: Аз ще бъда много кратък. Първо – изключително много се гордея с вас. Много. Второ – за сетен път установявам, че много ви обичам. Трето – позволете ми един много дълбок поклон, благодаря.

Карадайъ: Колеги, за финал само това ще кажа – тази агресия беше символна, тази агресия беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС. Ахмед Доган е лидерът на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас – депесарите. Още веднъж – благодаря ви.  

">http://

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай