Дариткова препоръча на БСП да четат

Данаил Кирилов е министърът, при който България получи последния си доклад по механизъм по сътрудничество и оценка, обясни тя на Крум Зарков

Дариткова препоръча на БСП да четат | StandartNews.com

Данаил Кирилов е министърът, при който България получи последния си доклад по механизъм по сътрудничество и оценка. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в изявление в отговор на реплика на Крум Зарков от БСП, който прочете декларация от името на групата.

В изказвянето си Зарков поиска оставката на Кирилов и каза, че бившият председател на ЕК  Жан Клод Юнкер си е отишъл, а Кирилов не. 

По думите на Дариткова сме имали и признание по изпълнението на всички препоръки. Всичко това го имало написано черно на бяло, а по повод 24 май, Дариткова препоръча на Зарков да чете. 

Дариткова каза, че истината била, че в края на миналата година ЕК приела последния си доклад за стъпките, предприети от България в изпълнение на приетите от нея ангажименти в областта на съдебната реформа, борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

Констатациите в 18-ия доклад по механизма за сътрудничество и оценка сочели, че сме  изпълнили всички изисквания на ЕК и за това тя препоръчва това да е последния доклад. "Това бе потвърдено и от Жан-Клод Юнкер", каза тя и обвини Зарков в невярна интерпретация, че мониторинговия доклад оставал. По думите й механизма за върховенство на закона и за сътрудничество били две различни неща. "Механизмът за върховенство на закона все още не е създаден, той ще следи борбата с корупция, свободата на медиите и съдебните системи във всички държави членки", добави председателят на ПГ на ГЕРБ. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай