БСП вкара "Милениум" в листата си

Зам-председателят на Клуба Цветелина Пенкова, която е банкер в Лондон, влиза на 9-о място в червената листа

БСП вкара "Милениум" в листата си | StandartNews.com

Младежите от „Милениум” пристанаха на БСП за евровота. Зам-председателят на клуба Цветелина Пенкова, която е банкер в Лондон, е на девето място в червената листа за Брюксел. Тя се обсъжда в момента на пленум на БСП на „Позитано” 20.

ВИЖ ОЩЕ: Иво Христов № 4 в листата на БСП, Станишев аут /ОБНОВЕНА/

Милениум Клуб България се създаде след сбирката на 28 март 2016 г. в двореца „Врана“. Тогава Симеон Сакскобургготски стана ментор на втората вълна юпита, които се обединиха под надслов „Пътят от Европа: Какво ще върне младите българи?“. „Милениум” има четири основни цели: „Да дадем възможност на българите в чужбина да участват в развитието на България, дори без да са на нейната територия, да създадем мост между българите в чужбина и българската държавна администрация, политика, бизнес, общественост и медии, да работим за създаването на истинска българска диаспора зад граница, която да бъде ресурс и помощ за Родината, да дадем глас на младите”

Според сайта на „Милениум”, чийто девиз е „Патриотизъм без граници”, Пенкова е родена на 19.02.1988 в гр. София. След обучението си в Софийската математическа гимназия, продължава гимназиалното си образование в Американския колеж в София. Първата си бакалавърска степен, по Бизнес администрация, придобива в Централния европейски университет (Central European University) в Будапеща, където следва със Стипендия за обучение в чужбина (Study abroad scholarship). Следва втора бакалавърска програма, по Международна икономика, мениджмънт и финанси, в Университета Бокони в Милано (Bocconi University). Там Цветелина се дипломира с почести (First Class Honors). По време на обучението си в Италия е на обмен в McGill University в Монтреал. Завършва успешно Магистърска степен по Финансова икономика в Оксфорд, Великобритания, където обучението й е финансирано от стипендия на Европейския съюз. По време на следването си работи като стажант в различни сфери - в компании като ING, Egon Zehnder International, Astra Zeneca. От 2014-а година се реализира като инвестиционен банкер в RBS (Royal Bank of Scotland) в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай