БСП още държи Радев в шах. Кога ще му каже?

Кои ще бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент, ще решат българските социалисти, а не Корнелия Нинова, каза Свиленски

БСП още държи Радев в шах. Кога ще му каже? | StandartNews.com

БСП продължава да държи в шах Румен Радев и не казва дали ще го подкрепи за втори мандат. Кога ще направи това? Отговор на този въпрос даде шефът на червения предизборен щаб Георги Свиленски в интервю за бТВ.

„След като БСП спечели парламентарните избори, ще обяви своята кандидат-президентска двойка“, заяви Свиленски като разбира се премълча какви ще ги върши партията, ако не спечели вота, както в момента сочат прогнозите на социолозите.

Целта, която преследва БСП на предстоящите избори, е да стане първа политическа сила и да не допусне ново управление на ГЕРБ, заяви социалистът, според когото това е напълно постижимо, но той отказа да коментира дали Корнелия Нинова ще си подаде оставката, ако „столетницата“ не победи.

Това обаче не означава, че БСП е недоволна от дейността на настоящите обитатели на „Дондуков“ 2, подчерта Свиленски и допълни, че партията е издигнала Румен Радев и Илиана Йотова и тя ги е избрала.

Кои ще бъдат кандидатите за президент и вицепрезидент, ще решат българските социалисти, а не Корнелия Нинова, категоричен бе председателят на предизборния щаб на „столетницата“. Нинова вече заяви, че БСП ще определи двойката с общонационално социалистическо гласуване.

Знаковите лица, които напуснаха БСП, го направиха, „защото останаха недоволни от решението на Конгреса. Тези хора не попаднаха в Националния съвет и се разсърдиха. Тогава партията стана много лоша и авторитарна", допълни Свиленски.

Свиленски беше уклончив и по въпроса с кого би се коалирала БСП в бъдещия парламент.

Партньори на БСП могат да са „тези партии, които искат да се смени модела на здравеопазване, в образованието да има един учебник за един предмет във всеки клас, които искат прогресивния данък… Ако вие приемате тези неща и сте готови да работим над тях, добре дошли сте", посочи Свиленски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай