Настроенията в БСП: връщане на мандата

Националният съвет на БСП решава днес как да постъпи с третия мандат за съставяне на правителство

Настроенията в БСП: връщане на мандата | StandartNews.com

Националният съвет на БСП решава днес как да постъпи с третия мандат за съставяне на правителство, който се очаква президентът да връчи на ПГ на "БСП за България" на 5 май, съобщава БТА.

Преди пленума се събра Изпълнителното бюро на БСП. Там надделяло мнението, че мандатът трябва да се върне.

На влизане в сградата на БСП председателят на Софийската партийна организация Калоян Паргов коментира пред журналисти, че в момента ще обсъдят всички варианти за мандата.

“Първият е да го върнем веднага, вторият е да се опитаме да разговаряме в рамките на следващите пет-шест дни след 5 май с различните политически сили и да видим дали има чуваемост за нашите приоритети”, посочи той. Паргов обаче коментира, че това, което вижда до момента в парламента, не го обнадеждава за възможности за съставяне на правителство, а по-скоро за първата опция - да се върне мандата.

:На Велика събота сме дошли да видим каква е готовността на ръководството да поеме мандата и съответно да го реализира или да го върне“, коментира Кирил Добрев.

„Силно се надявам, че, ако взимаме мандата, първо трябва да представим политики, второ тези политики трябва да имат физиономия, т.е. лица, хора, Министерски съвет, и трето - неминуемо трябва да минем през партньори“, каза той.

На въпрос очаква ли Корнелия Нинова да е готова да представи днес кандидати за министри и политика на бъдещ кабинет, Кирил Добрев отговори: "Г-жа Нинова се готви за този миг пет години, ако към този момент не е подготвена, тя никога няма да е подготвена друг път".

Според Антон Кутев, няма вариант, в който партия, която е загубила изборите да търси вариант за подкрепа. Времето за БСП за правителство беше преди да влезе в изборите и преди да ги загуби. Оттук нататък най-бързото връщане на мандата и отиване на нови избори е високо почтено и към избирателите на БСП, и към гражданите, коментира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай