БСП-кметове напускат УС на Сдружението на общините

Мотивът за решението - "дългогодишната и целенасочена политика на правителството на Бойко Борисов за разделение на кметовете според политическата им принадлежност, с което се наказват жителите на общини, управлявани от БСП"...

БСП-кметове напускат УС на Сдружението на общините | StandartNews.com

Представителите на БСП напускат Управителния съвет на Сдружението на общините. Това решиха на специална среща на „Позитано” 20 членове на ръководството, кметове, председатели на общински съвети и делегати на Общото събрание на организацията от столетницата.

От пресцентъра на партията съобщиха и мотива за решението - "дългогодишната и целенасочена политика на правителството на Бойко Борисов за разделение на кметовете според политическата им принадлежност, с което се наказват жителите на общини, управлявани от БСП".

„Многократно сме алармирали, че средствата, разпределяни извън бюджета с решение на МС, се насочват към общини на ГЕРБ и ДПС. Финансирането се прави без критерии и процедури. Напускаме УС на Сдружението в знак на несъгласие с тази политика и липса на всякаква чуваемост от страна на правителството за проблемите на местната власт”, се казва в позицията на червените.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай