Борисов: Защо е този политически инат

Премиерът коментира датата на изборите

Борисов: Защо е този политически инат | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на обиколка из страната, за да провери как е ремонтиран храм в Раковски. Заедно с него са здравният министър Костадин Ангелов и социалният - Деница Сачева.

Борисов определи катедралата като прекрасна и запали свещичка за здраве. В двора пък е старата църква, като премиерът даде да се разбере, че ще помогнат и за нейното реновиране, в зависимост от какво има нужда сградата. Досега държавата е дала 600 000 лева за църквата и 100 000 от ГЕРБ.

В Раковски има католическа общност, която Борисов призова да гласуват на 4 април, въпреки че тогава е Католическият Великден. изтъкна, че тогава пък православните християни са в строг пост.

"Какво направим?", попита Борисов и добави: "В политиката инатът на никого не е помогнал"

Премиерът напомни, че преди ден е бил с село Брезница и Добринище, където имало църкви и джамии. Поясни, че католическата общност у нас е една от най-съвестните. Заяви, че ще посети и католическата катедрала в града.

След това Борисов посети и индустриалната зона край Раковски, където инвеститорите са англичани. На шега Борисов заяви,че и английският премиер Борис Джонсън му е казвал на времето,че като се пенсионира ще дойде да живее в България. Изтъкна, че мерките у нас били по-либерални, отколкото в UK.

Поясни, че имаме добро управление на кризата. И даде пример с икономическата криза от Гърция, след това мигрантската. И заводите работят, каза той и допълни, че над 1,4 млрд. лева са дали за бизнеса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай