Борисов: Всички обслужват Радев /НА ЖИВО/

Лидерът на ГЕРБ събра хората си в Банкя

Борисов: Всички обслужват Радев /НА ЖИВО/ | StandartNews.com

"Всички се втурнаха да обслужват Радев". Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в поредното си онлайн включване от дома си в Банкя. Той събра част от министерския си екип след правителственото заседание. Срещата се предава на живо във фейсбука на Борисов.  Той първо благодари на колегите си, че са одобрили решението да пратят правителствения самолет за благодатния огън.

"Вече мина един месец от изборите и решенията умишлено се протакат. Днес е велика сряда и неслучайно и парламентът не се събра да работи, защото голяма част от умните и красивите не ходят на работа. Аз предупредих", заяви Борисов и припомни, че петък е обявен за почивен ден.

В парламента се занимават само с Изборния кодекс и то в услуга на президента Радев, отсече Борисов. И допълни: „Възложили на Дончев да започне консултациите със службите на ЕК, с оглед изпращане на проекта на плана за възстановяване. Дончев на свой ред поясни, че последният вариант е изпратен на 20 април, а сега сме готови да за т.нар. предварителна проверка. След това планът ще бъде одобрен от ЕК.”

Борисов пък се ядоса, че не правят правителство. "Не ги гледай, за да не се ядосваш. Нали трябваше да си ходим. Докога ще стоим? Да си правят правителство и да актуализират бюджета", каза той. "Днес с 20 000 жени увеличаваме пенсиите с 10 %, а 30 млн. лева за образованието, каза той.

С месец се удължава противоепидемичната обстановка у нас, каза здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Финансовият министър Кирил Ананиев допълни, че са предложени допълнителни средства - 83 млн. лева за бонусите на медиците от 1000 лева. От тях 23 млн. са за персонала в структурите на МЗ, които на са първа линия. Всички останали са за останалите медици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай