Борисов ще участва във форум за сигурност в Мюнхен

По важните теми от европейския дневен ред премиерът Борисов ще разговаря с главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер...

Борисов ще участва във форум за сигурност в Мюнхен | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще участва в традиционната Мюнхенска конференция по сигурността. Във фокуса на важния световен форум тази година са темите за самоутвърждаването на Европейския съюз, трансатлантическото сътрудничество и възможните последици от настъпилата нова ера на конкуренция между големите световни сили. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

Българският министър-председател ще участва в официалното откриване на конференцията в Мюнхен и ще проведе редица двустранни срещи, включени в програмата му. По важните теми от европейския дневен ред премиерът Борисов ще разговаря с главния преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние и с еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер.

Премиерът Борисов ще проведе двустранни срещи също с министър-председателя на Държавата Либия Файез Сарадж и с министър-председателя на Бавария Маркус Зьодер.

В програмата на българския премиер са заложени разговори и с председателя на парламентарната група на Християнсоциалния съюз в Германския Бундестаг Александер Добриндт, и с изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

Премиерът Борисов, лидери и експерти от цял свят ще обсъждат още контрола върху въоръженията и сътрудничеството в областта на отбранителната политика. Ще се дискутира пресечната точка между търговията и международната сигурност, последиците от измененията на климата и ефектът на технологичните иновации върху сигурността.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай