Борисов: Трябват ни мир и демокрация

Премиерът кацна в Мюнхен и даде интервю преди срещата по сигурността

Борисов: Трябват ни мир и демокрация | StandartNews.com

Борисов: Трябват ни мир и демокрация

Бойко Борисов кацна на летището в Мюнхен, където веднага бе посрещнат от камерата на местна медия.

Премиерът ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността на 14 и 15 февруари. "Малко вятър. Зима е, колкото повече дъжд и сняг, толкова по-добре", бяха първите думи на премиера по повод коментар на журналиста, че е донесъл лошото време в Германия.

Западният свят трябва да се намеси по-активно за разрешаването на конфликтите в Сирия, Иран заяви Борисов. Той изтъкна, че тероризмът, коронавирусът, нелегалната миграция създават проблеми и паника, затова трябва дипломация и мир.

56-та поредна годишта среща в Мюнхен ще събере близо 500 световни лидери в областта на политиката, бизнеса, науката, които ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността.

Участниците в Конференцията ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в областта на отбраната и международните отношения като цяло. Сред темите на събитието в Мюнхен ще бъдат и последиците от изменението на климата, както и актуални въпроси от глобалната външна политика като Либия, Източна Азия.

В рамките на конференцията министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Трансатлантическия форум, организиран от баварския Християнсоциален съюз, както и в кръгла маса, посветена на сигурността на Балканите.

Премиерът Борисов ще се срещне и с председателя и основател на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер, който ще бъде удостоен с наградата "Златна лаврова клонка" за дългогодишното си ползотворно сътрудничество с България в областта на външната политика.

Министър-председателят Бойко Борисов ще има и двустранни срещи с европейски и световни лидери, пише в съобщението.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай