Борисов сравни ваксината със санирането /ВИДЕО/

Спасението на България и Европа минава през ваксинирането, каза премиерът

Борисов сравни ваксината със санирането /ВИДЕО/ | StandartNews.com

С ваксината ще стане като със санирането – хората се плашеха, а след това искаха да санират блоковете си. Това сравнение даде премиерът Бойко Борисов, който и днес продължи с инспекциите. Този път той отиде в център за разпределение на пациенти с COVID-19 в София. Това е едно от местата в столицата, където се ваксинират медиците. Заедно с него бе здравният министър проф. Костадин Ангелов.

 "В началото се уповаваме само на Европейската агенция по лекарствата и на ЕК, все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини", каза Борисов. По думите на премиера мерките били много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднали. "Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените", заяви той.

Премиерът обеща, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болницата, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка. Здравният министър Костадин Ангелов пък поясни, че църквата също подкрепяла ваксинирането.

"Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента. Ще видите, че хората много бързо ще се убедят, особено след докторите", каза Борисов.

Ангелов пък на свой ред заяви, че 699 са ваксинираните в момента. Най-много в Пловдив, София и Бургас. Нямало данни някой от тях да е проявил реакции.

Над 40 млн.лева сме похарчили за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възстановяването било дълго, даде за пример Борисов.  "След такива лекарства с месеци пациентите не могат да се възстановят", заключи в края премиерът  и даде да се разбере, че ваксинирането не е толкова страшно.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай