Борисов: С Капон ходехме на пиано бар

Манолова е преди мен в политиката, Дончева ми бе опонент когато бях млад кандидат за кмет на София

Борисов: С Капон ходехме на пиано бар | StandartNews.com

Бомба за отношенията си с "новите" лица в новия парламент хвърли лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първото заседание на парламентарната група на партията, което се предаваше директно във Фейсбук страницата на Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Панаири в парламента. Капон налетя на ГЕРБ

Довчера си мислех, че с Мария Капон сме приятели, каза Борисов. И разкри: "Всяка вечер идваха, вечеряхме... Празнуваха с мен победи... В пиано бар ходихме...В чужбина ходехме... Със сиви кардинали ме запознаваха... Не с Антонио Лопес и Манфред Вебер, нашите приятели, а със сивите кардинали - сякаш аз правя някаква сива работа.".

ВИЖ ОЩЕ: Борисов намигна на Слави. Ето за какво го поздрави

Цяло лято ни убеждават, че нямаме правова държава. Вчера дори се бяха засилили да не допуснат победителите на честните избори на първите редове в парламента. Когато Сашо Ненков ми разказа какво е говорела вчера Капон не можах да повярвам, възмути се Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Десислава Атанасова води групата на ГЕРБ /ВИДЕО/

Както "Стандарт" съобщи вчера Капон се опитала да лиши ГЕРБ от места на първа линия в пленарната зала. По стара традиция от времето на ВНС всяка група има право на места на първия ред в залата, останалите членове на партията се подреждат в колона зад ръководството си. Капон обяви обявила, че ГЕРБ ще седят в дъното на залата. В този парламент няма да ви оставя да дишате!, креснала дамата от "Изправи се! Мутри вън!. Наложило се представителите на БСП и Демократична България да се застъпят за ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Официално! Борисов вдигна Митов за премиер

Манолова? Та тя е преди мен в политиката, продължи коментара си за "новите" лица в политиката Борисов. И допълни: А Дончева? Тя пък ми бе опонент, когато бях млад кандидат за кмет на София. Тя пък е много, много преди мен в парламента.

Тези нови лица са от 30 години в политиката, водят политически предавания...всяка вечер в прайм тайма на бТВ се водеха политически предавания и се подготвяше със скечове цяло едно поколение. Всяка вечер бяха срещу системните партии, заяви премиерът.

Борисов съобщи, че предлага Даниел Митов за премиер, Цвета Караянчева за председател на парламента, а Десислава Атанасова за шеф на групата на ГЕРБ.

Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва, ще се намеся. Но толкова грозно постъпваха в тези месеци тези хора - толкова долно, гадно, низко и към семейството и към дома ми...Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Затова се оттеглям от парламента, обясни решението си да не се кандидатира за премиер Борисов.

"Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Те за това искат да ни изчегъртат. Ние имаме здрава партия, силни кметове, нищо че някои ги критикувам", подчерта лидерът на ГЕРБ.

"ГЕРБ е мажоритарна партия - откакто съм бил главен секретар на МВР и кмет. Докато съм бил премиер, не съм се занимавал нито на 1% с партията. Затова се отказвам от двата поста - в правителството и в парламента", обясни Борисов.

"Затова сега ще им вкарам компроматите - чекмеджета, пачки, в... задния двор. Щели да правят комисия. Кой ще ме разследва? Народът направи комисия и ме постави на първо място. Това е изборът на народа", категорично заяви Борисов.

Той пръча на депутатите на ГЕРБ за внесат закон за мажоритарните избори. Смятам, че с Има такъв народ можем да го приемем, да видим дали другите, които много искат мажоритарни избори ще гласуват ЗА, каза още Борисов.

Той изрази съжалението си, че ВМРО не влязоха в парламента. При патриотите стана, както преди това с Реформаторския блок. Явиха се поотделно и не влязоха", коментира премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай