Борисов: Радев се чуди как да отмени изборите

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново

Борисов: Радев се чуди как да отмени изборите | StandartNews.com

„Президентът сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно.“

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

С него са министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на финансите Кирил Ананиев и кметът на Велико Търново Даниел Панов.

„Учудвам се, че днес президентът е говорил на тази тема. На 28 март имаме обявена дата за избори. За тази дата се готвим и подготвяме медицинския протокол навсякъде. Ако можеше някой да даде прогноза какво ще се случи до 28 март, той щеше да е шеф на СЗО, макар че и те не знаят. Виждаме, че съседите и в Европа са в пълен локдаун. Към днешна дата пуснахме учениците до IV клас и следващия четвъртък, ако данните са добри, ще помислим за темата за до XII клас. Това е, което правим. Никой не може да даде точна прогноза. Надяваме се с повече оптимизъм март месец да е по-спокойно положението“, заяви Борисов.

„В Китай започнаха да ваксинират срещу новия коронавирус, а в нашите съседи вече се появи новият щам на вируса. Това е голям проблем“, посочи той.

„28 март са изборите, няма защо да се търсят оправдания. Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицински специалисти да отмени изборите. Ако е искал да ги отменя, това е в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е октомври месец светът да започне да се възстановява“, допълни премиерът.

">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай