Борисов обяви кой му натресе Хр. Иванов

Лъсна ролята на Румяна Бъчварова. Искри Борисов- Гешев

Борисов обяви кой му натресе Хр. Иванов | StandartNews.com

* Искри Борисов- Гешев

Премиерът публично сложи край на една от най-пазените тайни в ГЕРБ – кой доведе Христо Иванов, за да се направи втория кабинет на Борисов с реформаторите.

Румяна Бъчварова ми го доведе задкулисно в офиса на ГЕРБ, за да ми каже колко ме обича, заяви Борисов. Бъчварова беше по това време една от трите преговарящи от ГЕРБ за съставяне на коалиция след спечелените избори през 2014-та година.

С узаконяване на коалицията с умните и красивите, тя стана началник на кабинета на министър-председателя, а после се изстреля като посланик в Израел. Фактът, че тя запази позицията си и в третия кабинет на Борисов обяснява защо Христо Иванов и Иво Прокопиев са имали пълен достъп както до всички документи на Борисов, както и възможността да влияят чрез нея върху решенията на кабинета.

Незнам дали Христо Иванов си дава сметка, че с нещата, които прави, връща на власт БСП и ДПС, каза още премиерът. Това изказване беше в контекста, че той никога не е мислил и не мисли да се коалира с Движението, а неговите коалицонни партньори са патриотите и СДС.

Борисов на няколко пъти спомена президента в контекста: „Аз не съм Радев, за да ....“, но най-отчетливо го ухапа с : “Не моя подпис стои под указа на президента Радев за избирането на главния прокурор“.

Не е още ясно дали тази фраза бе пусната заради Радев или Гешев, тъй Борисов завърши неслучайно речта си с предпоследно изречение, обръщайки се към евродепутата Емил Радев: Емо, съжалявам, че не те издигнахме за главен прокурор“.

Борисов разкри любопитни подробности и за Георги Георгиев от БОЕЦ, който днес се хвърля на барикадите срещу премиера. Лежеше пред централата да се срещне с мен като наш представител във Видин, разказва сега Борисов. За Велислав Минеков, който е от Отровното трио, премиерът окуражи Вежди Рашидов да разкаже своите спомени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай