Шефът на НАТО идва в четвъртък (ОБНОВЕНА)

Политически лидери не коментирам, каза Борисов за Радев

Шефът на НАТО идва в четвъртък (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com
  • Не разваляме приятелства в името на нови
  • Политически лидери не коментирам, каза Борисов за Радев

Шефът на НАТО Йенс Столтенберг идва в четвъртък и петък. Това съобщи премиерът Бойко Борисов от Египет, където се провежда срещата между лидерите на ЕС и Лигата на арабските държави. Малко по-рано от правителствената информационна служба информираха, че на 4 и 5 март у нас идва и руският премиер Дмитрий Медведев. „България е лоялен член на ЕС и на НАТО с прагматична политика“, коментира министър-председателят.

Пред журналисти в Египет Борисов подчерта, че Саудитска Арабия се интересува от създаването на газовия хъб „Балкан“ и България ще търси партньорство с големи играчи в областта на енергетиката и горивата. "Огромен интерес има към България, потвърдено е това и от краля, и от външния им министър.“, добави Борисов. Той подчерта, че голямата ни цел е хъбът, за който дори шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер издал благословията си.

"Ние не разваляме приятелства в името на нови, а надграждаме“, коментира още Борисов. Повод бе новото напрежение между Турция и Кипър. "България е изключително лоялен член на ЕС и НАТО, но с прагматична политика, спрямо съседите си. Никоя държава, освен Турция не може да се ангажира да задържа няколко милиона мигранти, заради това ЕС дава финансова помощ“, каза министър-председателят.

Искам да привлечем колкото се може повече инвеститори. За първи път отворихме пазар в една от най-богатите държави, подчерта  Борисов след Срещата на върха ЕС-Арабска лига в Египет. "Независимо от огромните различия, само диалогът може да помогне срещу борбата с тероризма, миграцията, трафика на хора, както и да допринесе за инвестициите, обучението на студенти. Толерантността носи повече“, подчерта Бойко Борисов.

Помолен да коментира критиките на президента Радев, който днес наложи вето върху Изборния кодекс, Борисов заяви: "Думи на политически лидери не коментирам“. На репликата, че президентът не е политически лидер, премиерът отговори: "Когато непрекъснато взимаш страна на една партия срещу друга, ти се превръщаш в политически лидер.".

Не се бъркам в работата на други партии. Всеки политически лидер си има партия, организация, аз не се бъркам в техните решения, заключи Борисов.

Бойко Борисов изрази своите съболезнования към близките на Красимир Узунов. Отиде си един прекрасен човек, оставил голяма диря в създанието на хората, които го познаваха, добави премиерът Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай