Борисов не каза кой ще е кмет на Пловдив

Премиерът следи внимателно какво става под тепетата

Борисов не каза кой ще е кмет на Пловдив | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов разгледа как върви ремонтът на площад "Централен" в Пловдив с кмета Иван Тотев, но подмина с ледено мълчание въпрос на репортери: "Кой ще е новият кмет на града?". 

„Стига толкова!“, отсече Борисов, докато до него вървеше Тотев, пише trafficnews.bg.

Интересът на Борисов към града под тепетата става все по-голям след оттеглянето на Цветанов, забелязват пловдивчани. Вчера той привика тримата най-видни пловдивски представители на ГЕРБ – Иван Тотев, Здравко Димитров и Менда Стоянова. Четиримата дискутираха проектите на Пловдив, а днес Борисов дойде да ги види с очите си.

Според наблюдатели, Борисов след внимателно ситуацията под тепетата, за да направи и най-тежкият избор – кой ще е кандидат за кмет от ГЕРБ.

Лидерът на партията трябва да избира между Здравко Димитров, Костадин Димитров, Георги Стаменов и Димитър Колев. Четиримата събраха най-много гласове след тези на действащия градоначалник. Въпреки че Тотев заяви пред медиите, че той няма да се кандидатира за нов мандат, той не се появи на нито едно събрание и не направи официален самоотвод. За мнозина това означава, че той продължава да бъде в играта за нов кметски мандат.

Вероятно от ГЕРБ ще започнат социологически проучвания за подадените от пловдивските структури номинации. Не е изключено обаче от партията да направят и изненадващ ход, който да включва непознато до този момент лице за партията.

Още преди да обяви оттеглянето си от кметската надпревара, Тотев заяви, че преди средата на август няма да е ясно кой ще е кандидатът на ГЕРБ за Пловдив. Всяко име, което излизало преди това, то щяло да бъде повече „дезинформация“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай