Борисов към опозицията : Ето кредитния ни рейтинг

Какво още иска опозицията?

Борисов към опозицията : Ето кредитния ни рейтинг | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на път в Родопите, като не пропусна да се похвали с повишението на кредитния рейтинг на България от Moody's. Премиерът коментираше изказвания на опозиция и протестиращите, докато четеше доклада на агенцията заедно с финансовия министър.

"България пак е по-добра. С какво да угодим на нашата опозиция? Не мога да разбера", отбеляза Борисов.

Междувременно написа в профила си във "Фейсбук" следното: "Повишеният кредитен рейтинг на България е нашият отговор на критиките. Moody"s е изключително авторитетна международна рейтингова агенция.

Нима грешат в оценката си, че имаме сериозен напредък по присъединяването към Еврозоната, че сме извършили успешни реформи, че имаме солидна парична и макроикономическа политика? Явно нито сме фалирали държавата, нито сме съсипали икономическата политика. Даже напротив.

В друга Фейсбук публикация премиерът коментира, че стабилната перспектива на България в доклада отразявала очакването на Moody's, че показателите за фискалната сила на страната ни ще останат устойчиви при неблагоприятен сценарий над средното за останалите държави в тази кредитна категория (Baa1)

"Всичко това не го казва правителството, а световните експерти от Moody's. Тази оценка е голям удар по нашите опоненти. На тях им оставям компроматите и злобата. Ние имаме много работа. Стартира бюджетната процедура. Освен мерките за подкрепа на заетостта като 60/40, детските надбавки и увеличените пенсии, в нашия проект акцент ще бъдат и малките населени места", подчерта премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай