Борисов: Изборите в София ще бъдат подли

Ако нашите колеги отляво искат да водят битка с нас, да си издигнат кандидат, каза премиерът

Борисов: Изборите в София ще бъдат подли | StandartNews.com

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо участие на изборите със СДС.

„СДС като най-стара партия в българската демокрация, за нас винаги е било уважение да работим с вас. Общата ни ценност е ЕНП", заяви Борисов и допълни, че ще подкрепи издигнатите от СДС кандидати. 

Специално за София, смятам, че тези избори ще бъдат много подли заради установената практика на БСП да се прилепва към някоя партия или някой кандидат, каза премиерът.

"Не разбирам да имаш претенции, че си алтернатива, а да не издигаш свой кандидат за кмет за голям град“, заяви Борисов, визирайки БСП.

„Ако нашите колеги от ляво искат да водят истинска политическа битка с нас, да си издигнат кандидат. Действително като партия ние сме дали пълна автономия на местната организация, както в София, така и в другите градове в страната. Винаги, когато търсиш кусур, можеш да намериш. Спомням си какви стари трамваи дрънчаха по „Граф Игнатиев“. Хората искат още повече да се направи и по – добре да се направи“, каза Бойко Борисов.

"Мисля, че ако започнем да изброяваме направеното последните 10 години в София, дори няма да започвам с метрото, да си спомним кризата с боклука, а колко чиста днес е София. Нямаше един шадраван и работещ фонтан, а как изглеждат днес парковете ни. Да не говорим за задръстванията на телевизионната кула, Северната тангента, продължението на Южната дъга, което се бави заради отчуждаването. Град в който няма безработица, а най-големите индустриални мощности имат нужда от хора", заяви още премиерът.

Той даде за пример и строежите на училища е детски градини.

"Промяната няма да има, няма и какво да променят. Помним каква беше "Витошка", в какво състояние беше столицата. 10 км. нов водопровод, нямаше канализация, кварталите около София бяха септични ями. Да не говорим, че под София изградихме нов град. Всички нови трамваи, автобуси, тролеи и то защитавайки чистотата на въздуха", заяви Борисов и подчерта, че има още работа, която да свършат. 

"Ако нашите колеги от ляво искат битка с нас е редно да си издигнат кандидат, а не да подкрепят някого. Така беше и в "Младост", а Кадиев пръв се отказа от нея", припомни Борисов случая с Десислава Иванчева. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че те ще предложат направеното пред популизма.

"Обединението на старата и новата десница е не само необходимо, но и много важно. Така отговаряме на популизма с реализъм и отговорност“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. „С това обединение ние ясно показваме ясната политическа отговорност на нашите кандидати“, допълни тя. Кметът на София каза още, че важно да се знае кой се явява на изборите, кандидатите и коалициите да са прозрачни.

Румен Христов каза от своя страна, че много се надява да се постигне договореност за големите общини в България. „Това споразумение стимулира двете структури“, добави той.

Надявам се да имаме договореност за големите общини, както и за по-малките. Това споразумение дава възможност на двете структури да търсят съгласие за общо явяване", заяви лидерът на СДС Румен Христов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай